Pozivnica na 6. Sajam otočnih proizvoda za vrijeme manifestacije Škraping

Pozivnica na 6. Sajam otočnih proizvoda za vrijeme manifestacije Škraping

Pozivamo Vas na 6. Sajam otočnih proizvoda koji će se održati u Tkonu na Mulu za vrijeme manifestacije Škraping Tkon-otok Pašman 2015. dana 07.03.2015. – subota, s početkom u 10,00 sati i 08.03.2015. – nedjelja s početkom u 09,00 sati u Tkonu na rivi.

Cilj Sajma je poticanje razvoja otočne proizvodnje, očuvanje otočne tradicije i autohtonosti te brendiranje proizvoda kroz prestižnu oznaku Hrvatski otočni proizvod kojeg je nositelj i Škraping od 2010. g.

Na području Tkona je 8 nositelja oznake „HOP“, na području otoka Pašmana 15 je nositelja oznake HOP.

Na Sajmu otočnih proizvoda nastupiti će preko 40 nositelja oznake „Hrvatski otočni proizvod“ sa gotovo svih jadranskih otoka, te se ovaj Sajam ubraja među najveće Sajmove „Hrvatskog otočnog proizvoda“ u Dalmaciji.
Na Sajmu će nastupiti i gosti Sajma iz Biograda na Moru, sv. Filipa i Jakova te članovi Hrvatske udruge kreativnih amatera.

Na ovogodišnji Škraping očekuje se dolazak 1200 natjecatelja što iz Hrvatske i susjednih zemalja i još stotinjak gostiju i predstavnika medija. Očekuje se dolazak oko 1500 posjetitelja na Škraping.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, Ministarstva turizma, Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Zadarske županije.
Tijekom Škraping tjedna organizira se niz zanimljiv događanja i edukativnih predavanja, a u nedjelju 08.03. održati će se mini dječji Škraping- „Škrapić“ s početkom u 10,00 sati.

Za nositelje oznake HOP u nedjelju je predviđen obilazak nositelja HOP-a otoka Pašmana, posjet nositeljima HOP-a Tkona, Kraja i Pašmana.

Na manifestaciji će nastupiti Klape, KUD „Kunjka“ iz Tkona i folklorna skupina „Krajke“, otočne mažoretkinje, dječji zbor „Kunjski ćoci“, Tovareća mužika iz Sali sa Dugog otoka.

Voditelji Programa su one man show Mario Petreković i Branka Pelicarić.

Prijaviti se na Sajam možete na email: sajam-skraping@tkon.hr ili putem faxa na broj: 023/285-541. Rok za prijavu na Sajam je do 4. veljače 2015. g.

Obrazac za prijavu na Sajam možete preuzeti ovdje:

obrazac za prijavu na sajam 2015.doc

obrazac za prijavu na sajam 2015.doc