Zatvorene prijave na 11. Sajam otočnih proizvoda u Tkonu za vrijeme Škrapinga 2020.

Zatvorene prijave na 11. Sajam otočnih proizvoda u Tkonu za vrijeme Škrapinga 2020.

a11. Sajam otočnih proizvoda za vrijeme manifestacije Škraping Tkon – otok Pašman 2020. održati će se u Škraping centru u Tkonu, a trajati će tri dana od 6. – 8. 3. 2020. Svečano otvorenje sajma biti će u subotu 07.03. u 10:10 sati uz nastup Klape „Školji“, KUU „Kunjka“iz Tkona i Klape „Sveta Cecilija“ iz Korčule.

U subotu pred sam start utrke Škraping nastupiti će „Moreška“ s Korčule i izvesti tradicionalni viteški ples s mačevima.

Cilj organizacije Sajma je poticanje razvoja otočne proizvodnje, očuvanje otočne tradicije i autohtonosti te brendiranje proizvoda kroz prestižnu oznaku Hrvatski otočni proizvod kojeg je nositelj i Škraping od 2010. godine.

Na području Općine Tkon preko 30 proizvoda je označeno oznakom „Hrvatski otočni proizvod“ od toga dva nematerijalna proizvoda: manifestacija Škraping i Pučko crkveno pjevanje koje izvode Pučki pivači crkve sv. Tome Apostola.

Na otoku Pašmanu je preko 40 proizvoda i suvenira označeno oznakom HOP (iz mjesta Tkon, Kraj, Pašman, Neviđane i Ždrelac) te četvrtu godinu zaredom otok Pašman osvaja najviše oznaka HOP koju dodijeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.

Na Sajmu otočnih proizvoda nastupiti će 33 izlagača sa različitih jadranskih otoka, te se ovaj Sajam ubraja u najveće Sajmove ovakve vrste u Hrvatskoj. Izlagači dolaze sa otoka Pašmana, Ugljana, Murtera, Paga, Prvića, Hvara, Brača, Korčule, Visa, Kaprija i Krka.

U nedjelju 8. ožujka 2020. u Galeriji na katu Škraping centra Ljiljana Jakovljev iz KUD „Kunjka“ iz Tkona održati će radionicu izrade zalistavaca što je ukrasni dio Kunjske nošnje te će se održati radionica pletenja tradicionalnih sprta u izvedbi Jadrana Lukačića iz Tkona . Isti dan održati će se i predavanje na temu „HOP“, predavač je gđa. Ljubica Ajduković Ugarković te je organiziran posjet Opg Rozalinda Banić u mjestu Kraj.

Za izlagače Sajma u subotu 7.3.2020. od 20:00 sati organizirana je zajednička večera u restoranu „Đardin“ uz nastupom KUU „Kunjka“, Klape „Školji“ i Klape „Sv. Cecilija“ iz Korčule.

Organizatori Sajma: Orlić d.o.o., TZ Općine Tkon i Općina Tkon.
Pokrovitelj: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU i Klaster „Hrvatski otočni proizvod“

Lista izlagača Sajma: http://www.sajam-tkon.com/izlagaci/
Program događanja: http://www.skraping.hr/hr/program/

zatvorene-prijave-na-11-sajam-otocnih-proizvoda-01 zatvorene-prijave-na-11-sajam-otocnih-proizvoda-02 zatvorene-prijave-na-11-sajam-otocnih-proizvoda-03