Zatvorene prijave na 6. Sajam otočnih proizvoda Tkon, za vrijeme manifestacije Škraping

Zatvorene prijave na 6. Sajam otočnih proizvoda Tkon, za vrijeme manifestacije Škraping

Zbog ograničenosti kapaciteta Sajma, organizator je danas zatvorio Prijave na 6. Sajam otočnih proizvoda u Tkonu a koji će se održati za vrijeme manifestacije Škraping, 07.03. i 08.03.2015. u Tkonu na Mulu.

Na Sajam se prijavilo rekordnih 37 izlagača nositelja oznake „Hrvatski otočni proizvod“ i to sa otoka: Pašmana, Hvara, Brača, Korčule, Visa, Murtera, Raba, Paga, Dugog otoka, Ugljana, Oliba, Lošinja i poluotoka Pelješca.
Na području otoka Pašmana 15 je nositelja prestižne oznake HOP iz mjesta Tkon, Kraj i Pašman, te je manifestacija „Škraping“ nositelj oznake HOP kao nematerijalan proizvod.
Po brojnosti izlagača nositelja oznake HOP, ovaj Sajam se ubraja među najveće Sajmove ovakve vrste u Dalmaciji.
Na Sajmu nastupaju izlagači sa vrhunskim, autohtonim otočnim proizvodima i suvenirima brendiranim oznakom HOP koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU i to sa različitim proizvodima: maslinovim uljem, likerima, vrhunskim vinima, marmeladama, arancinima, prirodnom kozmetikom na bazi ljekovitog bilja, smokvenjacima, suvenirima: Kunjskom sparom, sprtom, pletenim pramcobranima i bokobranima za brodove.
Ovo su većinom proizvodi i suveniri koji se proizvode u malim serijama i upravo zbog toga se odlikuju posebnom kvalitetom.
Nastup na ovom Sajmu se ne naplaćuje a u cilju poticaja razvoja otočne proizvodnje.

Cilj organizacije ovog Sajma je očuvanje otočne tradicije, autohtonosti podrijetla sa otoka te poticanje ka samozapošljavanju otočnog stanovništva kroz otvaranje Opg-a, obrta, kućne radinosti, zadržavanje stanovništva na otoku a s druge strane održavanje Sajmova je dodatna turistička ponuda te je cilj turistima i posjetiteljima otoka Pašmana ponuditi izvorne otočne proizvode koji su promidžba otoka i Zadarske regije.
Svečano otvorenje 6. Sajma otočnih proizvoda je u subotu 07.03. u Tkonu na Mulu s početkom u 10:10 sati nakon starta Škraping utrka Challenger i LIght iz Tkona.

Na Sajmu će nastupiti Tovareća mužika iz Sali, Klapa „Školji“, Folklorna skupina „Krajke“ te će izlagače Sajma razveseliti i KUD „Kunjka“ svojim posebnim nastupom za izlagače.
Na Svečanom Programu dodijele Zahvalnica sudionicima Sajma koja će se održati u subotu 07.03. u restoranu „Sovinje“ u Tkonu s početkom u 20:00 sati, dodijeliti će se i Diplome za najbolji otočni proizvod i suvenir 6. Sajma otočnih proizvod u suradnji sa Hrvatskom udrugom kreativnih amatera iz Zagreba a čiji članovi i nastupaju kao Gosti Sajma.
U sklopu Sajma nastupaju i 22 izlagača, sa svojim originalnim proizvodima i suvenirima, među kojima su izlagači sa otoka Pašmana, Dugog otoka i Silbe koji još nemaju oznaku HOP, te Gosti Sajma, izlagači iz Biograda na Moru, sv. Filipa i Jakova, Zadra i Zagreba.

U nedjelju 08.03. Sajam je otvoren za sve posjetitelje od 08:00 sati.
U 09:30 u Centru za kulturu u Tkonu održati će se zanimljiva radionica na temu „Hrvatski otočni proizvod“ koju će voditi Ljubica Ajduković Ugarković, voditeljica Službe za politiku razvoja otoka iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.
U nedjelju u 11:15 sati predviđen je obilazak nositelja oznake HOP otoka Pašmana iz Tkona, Kraja i Pašmana.

Sajam otočnih proizvoda tradicionalno se održava u Tkonu za vrijeme manifestacije Škraping te više puta tijekom turističke sezone.
Na ovogodišnji Škraping očekuje se dolazak 1200 natjecatelja i još 100-ak posjetitelja, uzvanika, gostiju, predstavnika medija, sveukupno oko 1500 posjetitelja manifestacije iz Hrvatske i susjednih zemalja, a koji će posjetiti i Sajam otočnih proizvoda.
Organizatori Sajma otočnih proizvoda Tkon su: Jku „Prvenj“, Općina Tkon i Turistička zajednica Općine Tkon.
Pokrovitelji Sajma su: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, Ministarstvo turizma, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ministarstvo poljoprivrede i Zadarska županija.

Dođite i posjetite jedinstveni Sajam otočnih proizvoda u Dalmaciji za vrijeme manifestacije Škraping u Tkonu na otoku Pašmanu.

Lista Izlagača Sajma:
http://www.sajam-tkon.com/izlagaci

Program događanja:
http://www.skraping.hr/skraping-tjedan-program

zatvorene_prijave_na_6_sajam_otocnih_proizvoda_01 zatvorene_prijave_na_6_sajam_otocnih_proizvoda_02 zatvorene_prijave_na_6_sajam_otocnih_proizvoda_03 zatvorene_prijave_na_6_sajam_otocnih_proizvoda_04 zatvorene_prijave_na_6_sajam_otocnih_proizvoda_05 zatvorene_prijave_na_6_sajam_otocnih_proizvoda_06