Župan Zadarske županije primio dobitnike oznake Hrvatski otočni proizvod

Župan Zadarske županije primio dobitnike oznake Hrvatski otočni proizvod

Dana 08. prosinca 2014. župan Zadarske županije Stipe Zrilić u prostorijama Zadarske županije primio je dobitnike oznake „Hrvatski otočni proizvod“ , nagrađene dobitnike na Sabatini i Noćnjaku te dobitnike priznanja Suncokret ruralnog turizma iz Zadarske županije, uputio je riječi pohvale i čestitke dobitnicima oznaka te istaknuo važnost ruralnog razvoja za razvoj Zadarske županije. Svim dobitnicima župan je darovao knjigu „Upravljanje EU projektima“ a kako bi mogli pripremiti svoje buduće projekte važne za ruralni razvoj za financiranje iz sredstava EU fondova.
Sa područja Zadarske županije ukupno je 19 dobitnika oznake „Hrvatski otočni proizvod“ za 2014. g. a koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, od toga 14 je nositelja oznake sa otoka Pašmana, odnosno 8 dobitnika oznake HOP iz Općine Tkon.
Manifestacija „Škraping“ je deveti nositelj oznake HOP sa područja Općine Tkon kao nematerijalan proizvod.

zupan_zadarske_zupanije_primio_dobitnike_oznake_01 zupan_zadarske_zupanije_primio_dobitnike_oznake_02 zupan_zadarske_zupanije_primio_dobitnike_oznake_03 zupan_zadarske_zupanije_primio_dobitnike_oznake_04 zupan_zadarske_zupanije_primio_dobitnike_oznake_05