Ljetni Sajam otočnih proizvoda u Tkonu

Ljetni Sajam otočnih proizvoda u Tkonu

Tradicionalni „Ljetni Sajam otočnih proizvoda“ održati će se ovu subotu 27.06. od 19:30 sati u Tkonu na Mulu. Svake subote tijekom turističke sezone u Tkonu se održava Sajam otočnih proizvoda kao dodatna turistička ponuda svim gostima i posjetiteljima Tkona. Gostima se nude tradicionalni, autohtoni otočni proizvodi i suveniri koje izrađuju otočni proizvođači u malim serijama, većinom nositelji oznake „Hrvatski otočni proizvod“, što je oznaka za brend , kvalitetu i otočno podrijetlo proizvoda. Trenutno u Tkonu je 15 proizvoda označeno oznakom HOP, od toga dva nematerijalna proizvoda: manifestacija Škraping i Glagoljaško pučko crkveno pjevanje koje izvode Pučki pivači sv. Tome Apostola. Uz Sajam održavaju se i „Raspivane gradele“ sa tradicionalnom gastro ponudom otočnih delicija a koju će pripremati Športsko ribolovno društvo „Kunjka“ iz Tkona.
Sajam otočnih proizvoda prati i bogati zabavni Program, te će na svečanom otvorenju Sajma nastupiti Kunjske mažoretkinje, Kulturno umjetnička udruga „Kunjka“ iz Tkona te klapa „Školji“ sa otoka Pašmana.
Sajam se održava u organizaciji TZ Općine Tkon i JKU „Prvenj“ a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU i Općine Tkon.
Pozivamo vas na Ljetni Sajam otočnih proizvoda, feštu autohtonih proizvoda i otočnih delicija.

ljetni_sajam_otocnih_proizvoda_u_tkonu_01 ljetni_sajam_otocnih_proizvoda_u_tkonu_02 ljetni_sajam_otocnih_proizvoda_u_tkonu_03 ljetni_sajam_otocnih_proizvoda_u_tkonu_04 ljetni_sajam_otocnih_proizvoda_u_tkonu_05 ljetni_sajam_otocnih_proizvoda_u_tkonu_06