Održan je radni sastanak nositelja oznake HOP sa otoka Pašmana

Održan je radni sastanak nositelja oznake HOP sa otoka Pašmana

U vijećnici Općine Tkon, u petak, 14. studenoga 2014., održan je radni sastanak nositelja oznake Hrvatski otočni proizvod (HOP) s otoka Pašmana. Uz načelnika Općine Tkon Gorana Mušćeta, ravnatelja JKU Prvenj Roberta Lukača te djelatnica TZ Tkon Adrijane Benčić i Nadie Varunek, sastanku se odazvalo 15 nositelja oznake HOP.

Nakon usvojenog dnevnog reda, koji je predložila voditeljica sastanka Julijana Radović, sudionici su se osvrnuli na svečanost dodjele oznake HOP na Rabu 24. listopada, a načelnik Goran Mušćet zahvalio im je na dosadašnjem trudu i zalaganju te naglasio kako je projekt Hrvatski otočni proizvod iznimno važan za lokalnu samoupravu i razvoj otoka Pašmana.

Julijana Radović izvijestila je o osnivanju Klastera HOP i otvaranju trgovine u središtu Zagreba u kojoj će se prezentirati i prodavati proizvodi s oznakom HOP sa svih otoka. Prema naputku Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, svaki otok u Klasteru HOP imat će svoga predstavnika i jednog zamjenika, a otok Pašman u tom će tijelu predstavljati Julijana Radović i njezina zamjenica Rozalinda Banić. Interese Zadarske županije za nositelje oznake HOP sa otoka Pašmana u Klasteru HOP zastupat će Krešimir Laštro, pročelnik Upravnog odjela za turizam i otoke u Zadarskoj županiji.

Na sastanku je također zaključeno kako će se različitim edukacijskim radionicama i predavanjima kontinuirano poticati uključivanje što više osoba s otoka Pašmana u projekt HOP, a najavljeno je i osnivanje Klastera nositelja oznake Hrvatski otočni proizvod s otoka Pašmana te otvaranje sezonske trgovine u Tkonu u kojoj će se prodavati isključivo proizvodi s oznakom HOP.

radni_sastanak_01 radni_sastanak_02 radni_sastanak_03 radni_sastanak_04 radni_sastanak_05