Sajam otočnih proizvoda Tkon i radionica izrade nakita od plodova stabla cofoke

Sajam otočnih proizvoda Tkon i radionica izrade nakita od plodova stabla cofoke

Pozivamo vas na Sajam otočnih proizvoda koji će se održati u nedjelju 6.09.2015. u Tkonu na Mulu od 19:30 sati. Na Sajmu se nude otočni proizvodi i suveniri označeni oznakom “Hrvatski otočni proizvod”. Tkonski volonteri pripremati će riblje specijalitete uz ponudu domaćeg vina. Na Sajmu nastupaju i posebni gosti:Udruga „Jadranski Kovač“ iz Biograda sa ponudom unikatnih suvenira morske tematike, a koju će predstaviti Andrijana Dominis.

Kao posebnost na Sajmu, održati će se radionica izrade nakita od plodova stabla cofoke koje raste na otoku Pašmanu. Radionicu će održati Vladka Bobić i Katica Mušćet iz Tkona a koje su dobile prestižnu oznaku Hrvatski otočni proizvod za ovaj nakit. Kroz priču i nizanje sušenih i očišćenih prirodnih perli govoriti će nam o jednom predivnom tradicionalnom suživotu sa prirodom.

Pozivamo svih u Tkon na jedinstvenu feštu otočnih proizvoda i delicija te odličnu zabavu!

Organizatori Sajma:TZ Općine Tkon i JKU “Prvenj”.
Pokrovitelji Sajma:Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU i Općina Tkon.

ljetni_sajam_otocnih_proizvoda_u_tkonu_01 sajam_otocnih_proizvoda_tkon_i_radionica_izrade_nakita_od_plodova_stabla_cofoke_01 sajam_otocnih_proizvoda_tkon_i_radionica_izrade_nakita_od_plodova_stabla_cofoke_02 sajam_otocnih_proizvoda_tkon_i_radionica_izrade_nakita_od_plodova_stabla_cofoke_03 sajam_otocnih_proizvoda_tkon_i_radionica_izrade_nakita_od_plodova_stabla_cofoke_04