Tkon dobiva novih šest oznaka Hrvatski otočni proizvod

Tkon dobiva novih šest oznaka Hrvatski otočni proizvod

Prema najnovijim informacijama koje će se uskoro i službeno potvrditi, novih je 6 dobitnika oznake “Hrvatski otočni proizvod” sa područja Općine Tkon za 2015. g. a koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU. Novi dobitnici su:

1. K.U.U. “Kunjka” , Sekcija pučki pjevači sv. Tome Apostola-Glagoljaško pučko crkveno pjevanje iz Tkona,
2. OPG Katica Mušćet, kunjski sapun od ljekovitog bilja,
3. OPG Ante Grdaš, kunjski sapun od mente i balzam od nevena,
4. OPG Frane Bojmić, zlatno ekstra djevičansko maslinovo ulje,
5. OPG Marin Zalović, džem od smokve sa origanom,
6. Vladka Bobic, nakit od plodova drva cofoke

Veliko ugodno iznenađenje, među dobitnicima oznake su Pučki pjevači sv. Tome Apostola za Glagoljaško pučko crkveno pjevanje iz Tkona kao drugi nematerijalan proizvod nositelj oznake HOP sa područja Općine Tkon nakon manifestacije Škraping, njihova ljubav prema Glagoljaškom pučkom crkvenom pjevanju i trud za očuvanje nematerijalne baštine Tkona sada dobiva i ovo posebno priznanje.

2014. g. bilo je 8 dobitnika oznake HOP, Škraping je nositelj oznake od 2010. g. te je ove godine 6 novih dobitnika oznake, ukupno 15 oznaka „Hrvatski otočni proizvod“ sa područja Općine Tkon.

Nositelji oznake HOP vrijedna su ponuda mjesta i očuvanje tradicije i kulturne baštine, zaštita materijalnih i nematerijalnih otočnih proizvoda koji su prepoznatljivi po svojoj kvaliteti i tradiciji i originalna turistička ponuda. Općina Tkon podupire nositelje oznake HOP i potiče njihov daljnji razvoj.

Čestitamo svima od srca!
A svima ostalima koji nisu uspjeli dobiti oznaku HOP za ovu godinu, želimo puno uspjeha iduće godine i da se ponovo kandidiraju.

tkon_dobiva_novih_sest_oznaka_hop_01 tkon_dobiva_novih_sest_oznaka_hop_03 tkon_dobiva_novih_sest_oznaka_hop_02