Zatvorene prijave na 12. Sajam otočnih proizvoda u Tkonu

Zatvorene prijave na 12. Sajam otočnih proizvoda u Tkonu

12. Sajam otočnih proizvoda za vrijeme manifestacije Škraping Tkon – otok Pašman održat će se 4. ožujka 2023. u Interpretacijskom centru pomorske baštine u Tkonu gdje će svoje proizvode izložiti proizvođači s otoka Korčule, Visa, Paga, Prvića, Hvara, Ugljana, Pašmana i drugih jadranskih otoka te poluotoka Pelješca. Također na sajmu će nastupiti i gosti Sajma iz Sv. Filipa i Jakova, Polače i Topuskog.

Sajam će se održati u prizemlju centra u kojem će biti izloženi raznovrsni autohtoni otočni proizvoda: ekstra djevičansko maslinovo ulje, razni likeri, marmelade, sirevi i druge otočne delicije. Posjetitelji će na sajmu moći pronaći i prirodnu kozmetiku na bazi maslinovog ulja i ljekovitog bilja, suvenire od školjaka, pletene sprte i vrše, originalni nakit te rukotvorine od konopa poput bokobrana i pandula za brodove.

Uz proizvode na sajmu, posjetitelji će u galeriji Interpretacijskog centra pomorske baštine moći razgledati zanimljivu izložbenu postavu te se upoznati s tradicijom vezanom uz pomorstvo, ribarstvo i svakodnevni život Tkonjana kroz povijest. Sajam će biti otvoren i u nedjelju ujutro kada izlagače očekuje i prigodno predavanje na temu „Hrvatski otočni proizvod“ u izvedbi predstavnika Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Organizator: TZ Općine Tkon
Pokrovitelji: Općina Tkon, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, Udruga poslovni klaster „Hrvatski otočni proizvod“.